Friday, May 29, 2009

sambungan Al-Kisah.....


salam sume....apa khabar? harap sumenye berjalan dgn lancar dan sempurna. Maaflah....lama sgt tertangguh untuk episode yg seterusnye. kesibukan yg melanda hidup membuatkan diri ini males nak menaip di blog...he..he..he...gasak ko lah munip oii.....ok kita sambung ek.....


18/3/2009 - bila mana si doc didi ni tgk tangan aku dia terus cakap....minor operation must be done dgn tgn pesakit ni...aku dgr je perkataan "operation" aku terus jadi kaku....he he he....badan je beso.....tp bila dok pikir balik....betul gak cakap si doc didi ni. kalau tak mcm mana tgn aku nak sembuh. masa tu...aku pandang wife aku...wife aku pandang aku....nak tak nak...suka tak suka...aku kena setuju....so aku hangguk je tanda setuju.....tp doc fazilah kata byk aspek dia kena amik kira...sbb aku ni ada athma....sleeping problem...lack of oxigen....weight problem....fuhhhhh.....pening..pening...tp aku buat selambak je...yg penting aku nak tgk tangan aku back to normal....belah pun belah lah doc.....bila sumenye ok...aku dimasukkan semula ke wad....mula2 kat wad harian....sunyi je wad ni....tp aku layan je lah....wife aku balik ke opis semula...tinggallah aku sorang2.

tepat jam 7 petang nurse soh aku pindah ke wad as-salam....wad yg cukup biase dgn kehadiran aku....he he he....apa lagi bila aku melangkah masuk je....staff2 kat situ sume tertanye2 nape aku masuk semula.....aku maleh nak cakap pape....tunjukkan je tgn yg bengkak tu.......mula2 aku ditempatkan kat bilik 2 org....bilik single penuh katanye....aku redah je lah....member sebilik budak universiti....sibuk study dlm wad....lantak ko lah.....

malam....mak dan abah serta adik aku si Raudhah datang.....sayang mak abah kat aku....penat2 pon dtg jenguk aku.....wife aku tak sampai lg....ksian kat dia...penat siang tak hilang....mlm dah nak kena datang jenguk aku....tak lama lps tu wife aku sampai.....bwk kain baju sume lah.....mcm sebulan nak duduk kat pusrawi tu...tp tak pe...bagus jugak.....bila dah tgh mlm...ikut2kan bilik 2 org tak boleh ada org teman....tp aku guna kuasa aku...aku tak kasi wife aku balik....he he he.....last2 wife aku tido kat dlm wad gak....pg2 kena sound dgn staff nurse...aku buat bodoh je....apahal plak!!!! insuran aku bayo......tp insuran bayo untuk aku je....kah kah kah....lantaklah...dah lps pon.....


19/3/2009 - bangkit pg aku dah tak sedap hati....resah je.....gelisah je....tp aku buat2 lupa yg hari ni jam 11 aku akan masuk operation room. waktu yg di tunggu berkunjung tiba....sblm tu...aku tak izinkan wife aku pi opis....bagilah alasan pape kat pijan tu aku cakap....(sori pijan...aku perlukan sokongan moral wife)....jam 11 nurse dtg dan remind aku....soh aku standby....sejuk terus bdn aku....aku pon tukar pakaian khas....muat tak muat aku sarung je...kah kah kah....aku terus disorong ke bilik bedah.....masa masuk je bilik bedah....punye lah sejuk.....perghhhhhh......sape pernah rase????? tau kan???? yg tak pernah rase tu boleh la bawak2 cuba untuk masuk bilik bedah...buat lawatan sambil belajar ke...pape je lah...he he he.....

aku dah gabrah....tp nurse kat situ ajak borak2....aku layan je....bila pakar bius sampai...dia tanye mcm2...cun pakar bius ni...aku cuma nampak mata je la......tp mata wife aku lg cantik....bila aku dah kat atas tmpt operation pakar bius soh aku mengucap...aku pon mengucap la....masuk kali ke-4 aku mengucap.....tiba2 dunia aku gelap.....aku tak tau apa yg berlaku kat aku.........

tiba....tiba...alamak dah 5.45 ptg....aku nak balik lah...sambung lain kali ek.....

bye...salam sume....


-pinggiran gombak-

290509

8 Comments:

Seri said...

ai Sir..

moga sehat..aminn..

eklas,

seri..
ex iic.. hohooho..

laksamana sunan said...

salam seri...
tq visiting ang reading my blog.
keep in touch...

D'Rimba said...

Jangan lupa lawat blog saya semuanya ada iklan seminar percuma DBP anjurkan juga majlis sastera di Istana Budaya. Jangan lupa hadirkan diri martabatkan bahasa Melayu kita.

JALAN REBUNG said...

salam bro,

aku doakan hang sihat selalu ..

MR. CAMPRO said...

Salaam,

tragis betol la cerita Laksamana Sunan nih..

Moga-moga sihat selalu

Aminnn

m@m@ @zie said...

hai laksamana sunan! ehee.. jumpa kt cni lak..! anyway congrats sbb dengar2 xlama lg nk dpt baby..tahniah.. tahniah..!!

Mohammad Faeez said...

salam
tuan,tuan sakit apa sebenarnya?Tak tahu menahu pun,padanlah lama tak nampak tuan di IIC

m@m@ @zie said...

salam laksamana sunan.. sy dh 'link' blog... keep in touch!!