Monday, February 23, 2009

Pagi Isnin Yang Cerah


salam semua...semoga kalian lebih ceria meniti hari2 yg lebih indah sbg seorang muslim yang sejati....selawat dan salam ke atas junjungan Rasulullah dan para sahabat....syukur yg tidak terhingga kepada Allah Taala dgn izinNya kita masih berupaya untuk menghirup udara milikNya tanpa membayar sesen pon....pernah kita fikir? ha....korang fikir la skarang...citer byk tak dak!!!


fuh...Isnin yang indah dan penuh dgn suasana alam yang sejuk....mana taknye...smlm setengah hari gak la hujan dgn lebat.....smlm 22/2/09 spent time dgn amsyar dan babah dia kat umah aku...seronok melayan si kecik tu....dah pandai ajak berborak....dah tu terkekek2 gelak....apa yg dia cakap...dia sorang je yg faham.....ye lah tak lama lg nak jadi jiran tetangga..he he he.....bila time tido mama shayu dia lah amik peranan.....senang betol anak ni tido...ngan mama shayu kejap je dah tido.....tp aku pelik nape tido tak lame...cukup 30 minit bgn.....tp aku tgk dia ok je....tp senyuman dia yg comel tu.....sejuk hati aku tgk....paling tidak aku boleh tumpang sket2....boleh ke ain dan sham? huh huh huh......

kol 3 lebey aku ngan sham klua...so amsyar tinggal ngan mama dia je la....ibu dia kat national library dok berselimut ngan buku2...ksian ibu amsyar....xpelah demi masa depan amsyar...ibu berkorban....betulkan ain?....he he he....aku ngan sham pi amik anep kat pwtc....baru smpai dr kedah.....lps tu hnta set golf kat umah afif....aku ngan sham ketawa besar dgr alasan afif....kami tau la masa smpai umah dia hujan tgh baiiikkkkk punye......ada afif kata dtg esok je sbb hujan lebat....cuba korang pikir!! mcm tak best je kan jawapan mcm tu....pastu kitaorg buat rumusan tgh projek baik punye ni.....ha ha ha ha ha ha ha.......then balik semula ke umah aku.....sempat beli gorpis dan cucuq udang buat minum petang.....

dalam kol 6.30 ptang amsyar pulang ke koperasi polis.....datang lagi ye umah mama shayu......dan uncle bro......

aku tido la jap lps tu...kol 8 mlm bgn solat maghrib layan tv dan cerita2 duniawi sampai kol 12 tgh mlm........masuk tido slps main bola....dgn psp aku....uik uik uik......


pagi tadi sampai opis....dah la penat buang sampah....nak naik opis....lip rosak....mampos aku....sampai bilik nak tecabut nyawa aku....tenat aku ni....aku amik masa 5 minit tenangkan diri...baru ok....then baru aku mula tegur budak2 sekeliling aku.....ha ha ha ha padan muko ko munip oiiiii........skang ni aku tgh cari mood nak mulakan keje.....jam dah nak kol 10 pg.....keril, sy dan kak engku pon dah nak habis tugas....jap lagi mesti si abby mulut becok tu.....sori auntie abby.....


ok la aku gerak dulu.....sehingga bertemu lagi....


pegi penang naik kereta

pegi bersama org tercinta

jaga diri jaga lah mata

agar tidak disalah guna....


-pinggiran gombak-

230209 10am


1 Comment:

aMir RaYYaN said...

salam....en munif...thanks ya 4 ur comment...en munif,ltk la pic amsyar...hehehhe..,,..nk tgk...kirim salam semua ya...