Tuesday, March 3, 2009

Renung jap


salam...


tanpa sedari hari ini genap 3/3/2009 melayarkan harinye. tanpa kita duga dah masuk bulan ketiga dalam tahun 2009 ni. sama ada kita perasan atau sebaliknye aku tak tau la...apa yg kita dah buat untuk diri, famili, rohaniah dan self development? jom la kita pikir kejap.


fuh...setiap masa kita mengeluh...betul tak? apa yg dikeluh org lain takkan tau unless kita share apa yg di keluh...he he he....mana tak nye...cukup bulan bila dapat gaji...kembongye kejap je...lps tu kuar mcm air....laju je...bayo tu ini....cinonet je yg tinggal....adat hidup kat muka bumi ni...byk yg kita perlu selesaikan menggunakan duit...betul tak? tu kadang2 aku terpikir kalau perut aku boleh boleh kempis selaju duit yg kuar mcm air tiap2 bulan kan le bestnye....ha ha ha ha ha dah lama aku kurus...lg kurus dari apek.....he he he he he.....ntahla penat dah aku pikir....tp aku bersyukur dgn apa yg aku ada skang....mgkn ini bhgn aku....aku terima.


td pagi abah singgah kat opis...sibuk betul skang dia ni...sejak pencen aku ingat rehat la duk kat umah. rupanye lg ligat cari duit. tak pe la...itu yg dia suka....aku support je apa yg abah buat. masa dia kol dah kat opis...aku bergegas turun kat lobi depan...dari jauh aku pandang je abah aku ni...rupa2nye baru ku sedar abah aku tak semuda 20 tahun dulu...masa aku sekolah rendah dulu...nak menitik air mata aku....aku pandang raut wajah dia....rambut dah mula putih...janggut pun sama...tapi semangat dia kuat....dia kuat bekerja untuk mak dan anak2 dia...dari dulu hinggala skang ni. walaupon aku tak brape rapat dgn abah...biasalah anak sulong...tp sejak aku bekerja baru aku sedar byk benda abah refer kat aku as second opinion...aku amat hargai...sbb aku sedar...aku ni bukannye bijak sgt pon...tp kalau bukan sbb sokongan abah aku tak dapat apa yg aku dapat sekarang....tq abah...kita sayang abah...


nape plak aku sedey2 ni....ish ish ish.....i'm sori...

skang ni aku dok jual KUIH SAMOSA....yg mentah punye....10 biji RM5.00....rase memang best...ada kawan kat opis beli sampai 40 biji. kalau nak cuba boleh la tempah....

ok la kwan2....cukupla buat masa ni...kalau rajin nanti aku buat entry baru....


1 Comment:

aMir RaYYaN said...

salam..en munif..alhmdulillah da kesempatan tuk comment kali nie.Sehat ke>>>
alhmdulillah sy sehat kt sini...cuma sdikit bz ngan urusan keje..alhmdulillah...

sy doakan en munif dimurahkan rezeki n bahagia selalu//..

p/s: topup en munif ti gaji sy byr k...sorry...hmmm